Min blogg

måndag 26 oktober 2009

Tysklandskollen

en match som man tippade att wolfsburg skulle vinna, men man har sett lite svaga ut framåt och det såg man idag wolfsburg gjorde en ganska dålig match och herta visade med kämpa glööd och vilja att man nog är bättre än sin jumbo plats 0-0 slutade matchen en ganska intetsägande match egentligen...

Desto roligare hade Werder Bremen det, jag hade fel på mitt speltips i onsdags då dom bara fick 2-2- tappade en 2-0 ledning hur dom nu kunde göra det nåväl idag var ordningen återställd man vann med 4-1 och Marin, Özil, Pizzaro och Hunt den offensiva formationen är en fröjd att skåda, lägg till att Marin och Özil är 2ungdomar som redan spelar i tyska landslaget och ni förstår att tyska landslaget går en ljus framtid till mötes. Kanske kan det börja bära frukt redan till 2010 bli inte förvånade om tyskland går långt där.

Bayern Munchen vann program enligt men imponerar inte och hittills så ser det ut som att dom kan få problem även med att klara en CL plats..

Sen då så har vi den stora matchen mellan Schalke 04 och Hamburg, ni vet hur man har förväntningar på att det skall bli en riktigt bra match också blir det inte så det är ju det vanligaste, här var det tvärtom. Det började med 1-0 via Marcus Berg och sen kom 2-0 till Hamburg, då tänkte jag faktiskt att det var det nu är det över men Schalke reste sig och gjorde 2-1 och 2-2 sen kom Marcus Berg och gjorde 3-2 och ledning igen men Schalke kvitterar igen.. En makalös match massvis med mål och underhållande spel.

Marcus Berg börjar på allvar nu komma igång i tyska ligan, han är en målskytt, visst han försvinner ur matcherna men det där är typiskt för målgörare att ibland undrar man om dom är på planen men vips har dom gjort 1 mål.. Vi hade behövt en sådan i VM kvalet, hoppas att den nya förbundskaptenen förstår det och inte kör vidare på Johan "jag kan inte göra mål" Elmander som anfallare..

Det är väll därför denna ligan är såpass publik vänlig, se på Barcelona och reals överlägsenhet i Laliga, den finns inte här blir det 7mål i en match i tyskland har den inte slutat 6-1 till den ena, lagen är jämnare här. Matcherna är roligare och domarna tillåter hårt spel precis som i England.Jesper hussfelt tv expert och italien kännare listade faktiskt precis Bundesliga som näst bästa liga efter Serie A, sett till underhållningsvärdet. (han har konstig smak om han väljer Serie A där, men som sagt så är han Serie A kännare och expert på Serie A). Även Erik Niva har nyligen skrivit väldigt positivt om Bundesliga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blog Archive