Min blogg

tisdag 21 april 2009

har mejlat 3 eupolitiker:D

UPPDATERING Omröstningen om det kontroversiella ändringsförslaget 138 i telekompaketet, som skulle ha ägt rum på tisdagskvällen i Europaparlamentets industriutskott, skjuts upp. Ministerrådet står för långt ifrån parlamentet i frågan om medborgarnas tillgång till internet och förhandlingarna måste därför fortsätta.


sådär igår mailade jag 3 av våra eu politiker om de skall rösta för 138an annars jävlar (nu skrev jag ju inte annars jävlar men det stod det mellan raderna)..

.. de röstar idag om något som kallas 138an som går ut på att internet skall behållas fritt som idag. om de röstas emot 138an så kommer internet att stuvas om ganska rejält..

saxar från dn.se..

Grundkursen i internetkunskap är att nätet växte fram som ett kommunikationsverktyg för forskning, som länkar mellan universitetsdatorer. Friheten kom av att mediet utformats som ett öppet kunskapssamhälle. Därav dess ”öppna arkitektur”.

Fast det kan det vara slut på nu. I alla fall inom EU.

När nätet vid nittiotalets mitt nådde ut till de många var EU rejält på efterkälken. Men mycket tidigt slog tongivande krafter inom EU – inte minst storföretagens lobbyister –fast att internet främst var en affärsfråga, något enkom marknaden skulle sköta. Och som Jenny Stiernstedt skriver i en skarp artikel här i DN 15/4 börjar nu ett antal olika nya regleringar ta form som verkligen kommer förändra nätet till mer av enkelriktad ”kabel-tv”, och mer av en angelägenhet för de stora mediaföretagen (och säkerhetstjänsterna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blog Archive