Min blogg

onsdag 15 april 2009

arbetslöshetsprogram

regeringen satsar nu väldigt mycket pengar på de där programmen för arbetslösa (vuxen dagis heter det).. jag har ju själv gått på ett sådant och det är verkligen dagis. När vi nu får en hög arbetslöshet hade inte pengarna kunnat gå till att skapa "riktiga" jobb eller utbildningar istället och göra sådant som vi bara skjuter på framtiden, tex. byggt riktiga tåg, byggt ut motorvägar tex. väg 41 (den mellan vbg till borås som alla vill skall bli motorväg.. om vi nu skall ha tågtunnel i varberg kunde den byggts...

I usa har man valt att satsa på infrastrukturen för att få ordning på ekonomin, dels så förbättras den och folk får jobb och handlar vilket i slutändan gynnar landet mer..

Men det finns mer, om du söker jobb så ser det nog bättre ut att du varit anställd med någon form av sådant här projekt än att du sutit 8månader på en krus för att lära dig hur ett cv kan se ut.. sen när alla har standardiserade cvn efter kurserna så glöms man bort och de kommer ihåg dem som sticker ut... (fast det där förstår inte arbetsförmedlingen som på allvar tror att de läser alla hundratals ansökningarna)..

Nåväl, Manchester United vann idag.. vilket gör att vi har 3 lag från england i semifinalerna i CL.. Deras dominans är total, det hade kunnat vara 4 om inte chelsea och liverpool lottats mot varandra..

Nej nu skall jag sova..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blog Archive