Min blogg

måndag 9 november 2009

Tysklandskollen omgång 12

Sådär, då summerar vi helgens matcher
Det började redan i fredags med Bayer leverkusen som imponerat stort hittills och i fredagens match mot franfkurt var det en förväntad 3poängare man tog men som man tog den, efter 12minuter stod det 3-0 till leverkusen som imponerade stort och drog ifrån i ligan och satte press på lagen som spelade i lördags och i söndags..

Bayern München mot schalke 04 en toppmatch, schalke som imponerat och ett bayern som inte gått bra och dessutom förlorade bayern i Champions League i veckan och är nästan utslagna redan, dessutom har Philip Lahm (back i bayern) i veckan varit ute i medierna och kritiserat hur tränaren värvat i år. Samt även "the Kaiser" beckenbauer har kritiserat bayerns taktik i veckan.

Nåväl nu vidare till matchen som började mycket bra för ett pressat bayern genom att Van Buyten gjorde 1-0, dock kom schalkes kvittering till 1-1 och då var det kris för Van gaal tränaren i bayern en seger är nämligen ett krav för att inte komma förlångt efter, han byter då ut Luca Toni, som visar sitt missnöje genom att sticka därifrån och åka hem, dryuga böter att vänta för luca toni för detta det har van gaal sagt.
Matchen slutar 1-1.. Van Gaal har stora problem, missnöje bland spelarna, bland de förra storspelarna i klubben och dessutom har storstjärnan ribery för drygt 2 veckor sedan sagt att han känner ingen tilltro till sin managers taktiska kunskaper. Dessutom går inte resultaten deras väg och stora målgörare som Klose har inte gjort ett ända mål hittills den här säsongen. Det är väll bara frågan vart bayern nu kan hitta någon intressant tänkbar tränare.. För gör man det då får van gaal säkerligen gå omgående..
Det om Bayern, om man skall säga något positivt om matchen så är det Schalke som ligger under men kommer ikapp och det brukar man göra man gjorde det förra helgen med nämligen. Klubben imponerar, inga pengar till att värva något i somras ändå går man bra i ligan.

Wolfsburg-Hoffenheim
Fjolårsvinnaren går okej i ligan med sin 5e plats som man tog sig upp till via segern över Hoffenheim, Hoffenheim som enligt mig imponerat hittills denna säsongen och inför matchen var före wolfsburg i ligan, Hoffenheim förlorade med udda målet 2-1 slutade matchen till Wolfsburg. Kul att Graphite efter sina problem idag fick näta för Wolfsburg, vargarna är med i liga racet igen.

Mainz vann planenligt med 1-0 mot bottenlaget Nürnberg inte så mycket att säga något om, men dom där matcherna skall vinnas dom också..

Hamburg skulle idag söndag haka på i liga toppen och en på pappret enkel match för dom mot Hannover, det blev inte så enkelt och 2-2 slutade matchen efter det att hannover kvitterat i slutminuterna på straff.. Inte så förvånande att hamburg tappar mark, man har en del skade bekymer och har haft dom ett tag nu. Ingen berg från start i dagens match, men han kom in men gjorde inte så mycket.

Werder Bremen som är drabbat av skador på viktiga spelare stod inför match mot Dortmund, en match som man visste kunde gå hur som helst med tanke på bremens skador där började bremen riktigt bra och yrvädret Özil som gjorde 1-0 efter en riktigt fantastisk passning utav hunt, som chipppade bollen perfekt, stor fotboll av två killar aktuella för tyska landslaget nu till helgen och i första halvlek var bremen riktigt bra, tyvärr orkade man inte och i andra tog dortmund över mer och mer och man fick även efter ett taffligt ingripande av Wiese (målvakt i bremen) in kvitteringen till 1-1.. Dortmund var även nära att göra 2-1 ett par gånger bör erkännas men 1-1 var ett rättvist resultat, alltså bara oavgjort för bremen men med de skadorna bremen hade gör man det bra tycker jag, landslagsuppehållet kommer lägligt för bremen som kanske kan ha tillbaks några spelare till nästa omgång..

Behöver väll inte säga att Herta Berlin förlorade igen, trodde väll kanske att man skulle få igång ett bra spel efter vinsten i europa league i veckan, men man förlorade igen i ligan.. 1-0 förlust mot ett annat bottenlag FC köln

Helgens solklara vinnare är alltså Wolfsburg som knaprat in på topplagen och även Leverkusen som nu leder ligan med 2 poäng före Bremen och Hamburg

Nästa omgång har vi en riktig stormatch på gång krislaget Bayern München möter då serieledaren Bayer Leverkusen, en otroligt viktig match leverkusen är fortfarande obesgrade i ligan, vi får väll se vad som händer mer med Bayern München nu, det lungar väll ned sig eftersom det är landslagsmatcher nu i helgen som kommer men böter till både Lahm och Toni skall delas ut efter deras påhitt.

2 kommentarer:

  1. Trevlig lite blogg du har, lite stavfel men på det hela är det ok.

    Ang, Tonis och Lahms ev straff så blev det penningböter för bägge men beloppen är inte offentliga.

    SvaraRadera
  2. trevlig blogg, tänkte lägga till att Bayer04 leder faktiskt med 3 poäng och inte 2 poäng :)

    SvaraRadera