Min blogg

onsdag 4 november 2009

hjälpte kvinna åtalad för misshandel

Tre och ett halvt år har nu hunnit gå sedan den olyckliga händelsen inträffade längs riksväg 71 i Nås en tidig försommarkväll 2006. En förvirrad, drogpåverkad och aggressiv man från Uppsala hade då stoppat en bil som kom körande längs riksvägen. Han kastade sig in i bilen där han tog ett strypgrepp på den äldre kvinnliga föraren som skrek för sitt liv samtidigt som hon lade sig på signalhornet för att påkalla hjälp.

Per-Anders Pettersson kom till platsen och beväpnad med en domkraft kom han till kvinnans undsättning. Tumult uppstod och sekunder och två slag senare hade Pettersson förvandlats till brottslingen och Uppsalamannen till offret. Detta efter att ett slag tagit så illa att Uppsalamannen drabbades av en spricka i skallbenet. ”

Petterson, som räddade livet på kvinnan, ska spendera 1 år i fängelse eftersom han slog för hårt på den drogpåverkade och aggressive mannen. Han ska dessutom betala 50 000 i skadestånd till den stackars kriminelle mannen. Mannen som försökte döda den äldre kvinnan kommer undan med villkorlig dom, ”Att påföljden blev mild för 28-åringen motiverade tingsrätten med de allvarliga skador han fått av slaget i huvudet.

Alltså svenskt rättsväsende blir man ju mörkrädd över..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar