Min blogg

fredag 27 november 2009

grisarna

känner att jag skall kommentera den här pågående debatten efter vad Djurrättsalliansen har gjort

till att börja med så påstår man att 90% missköter sina grisar, det där är en på tok för hög siffra

nummer 2 är att kontrollen görs nattetid, det gör att saker som hänt under natten redovisas som allvarliga brister, tex. att grisen bajsat och att ingen plockat upp det...

Dock finns det ensak som är väldigt tydlig, nämligen att det är många grisuppföddare som har haft döda griskultingar och låter dom ligga, vissa av dom blir nästan uppätna av de andra grisarna.. Det där är långt ifrån bra och viktigt att det uppmärksammas, hur det har kunnat gå sålångt så att runt 40% av dom de besöker har det så kan man fundera på. Men jag tror att det handlar om att man kraftigt minskat kontrollerna och det som görs medelas i förväg det gör att de vet om att nu kommer en kontrollant här då får vi städa undan och göra i ordning.

En djurskyddsinspektör har uttalat sig såhär:Tidigare fanns det regler för hur ofta besiktningar skulle ske, säger han. Husdjursbesättningar skulle kontrolleras var tredje år, hundkennlar vart annat och zoologiska affärer varje år. De finns inte kvar.

– Kanske för att vi inte kunde leva upp till dem, säger Janne Sundin.

Han ser ingen ljusning nästa år – då man förmodligen kommer förlora ytterligare ett par tjänster."

Det står här http://hd.se/skane/2009/11/25/inga-oanmalda-inspektioner-av/

Hur det kunnat bli såhär kan man alltid ifrågasätta men faktum är att djurrättsalliansen kanske väckte en fråga, nämligen att kontrollen har gått förlorad.
Dock är det viktigt med just djurrättsalliansen att komma ihåg ensak, jag säger inget till dom som är födda innan internet revolutionen och inte gick i skolan under den alltså dom som är födda efter 1980, ni vet inte vad jag säger om jag säger källkritik.. Men det som är födda efteråt vet och kan sluta läsa.. Jo Djurrättsalliansen har infiltrerat 100 gårdar under två år och fått fram ett antal minuters film där grisar behandlas illa, detta har de inte kommit fram till under "undersökningens" gång utan det var deras utgångspunkt redan från början, det var just detta man ville hitta.

Det gör att en del av sakerna som står nog är överdrivna men faktum kvarstår dock att man filmat att det finns döda grisar osv och dom skall inte vara i närheten utav dom som lever..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar