Min blogg

söndag 1 november 2009

tysklandskollen

det hårdnar i bundesliga efter veckans omgång alla topplagen tappade poäng
vi går igenom de intressantaste matcherna här nedan:

Bayern münchen får räknas som den stora förloraren dom som skall vinna ligan är på 6e plats efter bara 0-0 mot botten klubben Stuttgart, det håller inte med det laget man har, robben, luca toni, klose, nu är ju dock ribery skadad men med det laget skall man vinna och ligga högre upp än vad bayern gör. Ägarna har dock gått ut och sagt att Van Gall (tränaren i bayern) sitter säkert men frågan är hur länge till han gör det om inte bayern börjar spela bättre.

Hamburg missade att dra ifrån när man mycket överaskande förlorade mot Mönchengladbach, men Hamburg har skadeproblem..

Wolfsburg spelade 3-3 mot Mainz, inte allt för dåligt men återigen så känns det som att wolfsburg har inget försvar överhuvudtaget. Wolfsburg måste införskaffa riktiga försvarsspelare.. Sen undrar man vad bråket mellan nye tränaren Veh och Graphite beror på, något är det iaf och igår satt Graphite inte ens på bänken.

Helgens vinnare är Schalke 04 som kom tillbaka efter att legat under med 2-0 i 85e kom 2-1 och sen kom 2--2 mot leverkusen... Riktigt starkt gjort och Magath tränaren i Schalke visar sig onekligen vara en stor taktiker, han ordnade guld förra året åt wolfsburg, nu i år går wolfsburg inte alls lika bra i ligan.För övrigt ytterligare ensak om Schalke04, deras ekonomi är ju långt ifrån bra, men nu verkar man ha löst det med nya pengar från avtal så att inga spelarförsäljningar skall behöva göras i vinter för att rädda ekonomin.

Werder Bremen får också räknas som lite av en vinnare de hämtade upp ett 2-0 underläge till 2-2 under andra halvlek, och det med ett par tunga skador däribland på Pizzaro. Hunt verkar vara i riktig målform nu när han inte är skadad.

Hoffenheim närmade sig eftersom de faktiskt vann idag med 2-1 alltså inte oavgjort. Nu är dem på femteplats.

Herta Berlin förlorade igen, jumbon som verkligen är sist i Bundesliga trist för huvudstaden i tyskland att deras lag är fast i botten och det hjälpte ju inte att byta tränare.

Efter denna otroliga omgång kan man säga att kräftgången för svenskarna är total, en av dom spelar i jumbon och en annan i nästjumbon och Berg som spelar i Hamburg hade ingen lyckad afton i deras förlust match.. Man kan även konstatera att när topplagen fick oavgjort eller förlorade så skiljer det nu enbart 6poäng mellan 1an och 8an i ligan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar