Min blogg

måndag 7 september 2009

lite om dagen idag

jag har läst 2st artiklar idag om Ubuntu, dels om att den franska polismyndigheten som började gå över 2006 till Ubuntu redan nu har sparat in uppskattningsvis 50miljoner Euro.. det är pengar det på att bryta sina avtal med Microsoft och köra på med de andra alternativen som finns, man har valt Ubuntu som operativsystem, open office som office paket osv, då undkommer man dels licens problem med vad man får och inte får göra samt även att man helt blir av med risken för virus,egentligen borde väll alla myndigheter köra något annat än Windows just för virus risken...

Vidare på samma tema om MS och deras farliga dominans har expressen en ledare som iofs är från augusti men den är intressant länk till den finns här, för dom som inte orkar läsa den handlar det om att MS dominans är för stor och att det är farligt för sveriges demokrati att vara så beroende av ett amerikanskt företag.. Hon yftar även på att man måste ha MS program och operativsystem för att använda funktionerna på myndigheters hemsidor mm..

Nu så kan man iofs inte lasta Microsoft för att det är som det är folk är väll "dumma" och sverige är ingen prioriterad marknad för datortillverkare vilket gör att alla här har windows.. om du besöker världens största datortillverkares hemsida, dell och deras brittiska hemsida eller brittiska datoraffärer finns ofta möjligheten att få datorn för 700kr lägre pris om du inte skall ha windows... vart ser man den möjligheten i sverige? (vet inte hur det är i andra europeiska länder kan inte andra språk).. men i sverige är det sällsynt iaf och varför?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar