lördag 12 december 2009

Tysklandskollen omgång 16

Fredag

Vi börjar med matchen Hertha Berlin mot Leverkusen

Botten mot toppen borde väll inte bli annat än seger för topplaget även om Leverkusens form på sistonde inte varit bra, något som också visades och Hertha tilläts göra 1-0 och hade ett riktigt bra spel, kvitteringen kom dock av Kroos i slutet av andra halvlek och i 89e match minuten via ett slumpmål kom 1-2 och ledning för Leverkusen, dock i 92a match minuten fick Hertha en hörna och kunde kvittera till 2-2 ett rättvist resultat om vi ser på matchbilden

Lördag

Lördagen började med att Bayern München skulle ut och besegra Bochum och som man gjorde det 3-0 i halvlek och 5-0 i slutskedet av matchen och man pressar på för att göra ytterligare mål, stackars Bochum och stackars Concha våran svensk i den klubben han spelade denna matchen som back.. Matchen slutade 5-1 efter en reducering av Bochum

Toppmötet i denna omgång var mellan Schalke som var trea i tabellen inför matchen mot Bremen som låg tvåa, en match som var en jämnkamp men där schalke kunde kontra in både 1 och 2-0 och således gå vinnande ur fighten, sägas bör väll att Bremens anfallsspel blev väldigt konstigt eftersom marin spelade anfallare han är egentligen offensiv mittfältare, dock på slutet kom Pizzaro in vilket är positivt för Bremen som kommer behöva sin stora målgörare inför nästa match

HSV skulle komma att hänga på dom andra topplagen genom att vinna med hela 4-0 mot FC Nürnberg och det utan Berg på planen, HSV imponerade stort i denna matchen och till helgen väntas ett stor möte mellan Bremen och HSV.

Söndag
Söndagen kom att innehålla två intressanta matcher, dels först den mellan Stuttgart och Mainz stuttgart gjorde en bra match, tog ledningen och det såg ut att bli en 1-0 seger som man såväl behövde då gick domaren in i handlingen efter en filmning och incident mellan Lehman (målvakt i Stuttgart) och en anfallare i Mainz blåser han straff och visar ut Lehman, ett jättetavla av domaren men det är väll sådant som händer klubbarna i den undre delen av tabellen, Mainz satte straffen. Så matchen slutade 1-1

Wolfsburg - Dortmund Sorti i Champions League i veckan för Wolfsburg, nu skulle man möta Dortmund som senaste tiden verkligen imponerat, och det gjorde man idag efter 8minuter stod det 2-0 till Dortmund... Det blev alltså ny förlust till slut med 1-3 mot Dortmund. Den regerande mästaren Wolfsburg har det inte lätt just nu. Tränaren Armin Veh är pressad, Fansen skrek på hans avgång efter matchen och kanske blir det så han har absolut inte fått dom tre stora killarna som fixade guldet åt Wolfsburg förra året att prestera i år. Dzeko, Misimovic och Graphite är dom tre spelarna som kanske var bäst i hela ligan förra året i år är dom som vilka som helst.. Det håller helt enkelt inte.