Min blogg

torsdag 14 maj 2009

upphovsrättstjofräs..

Frankrike godtog ju som sagt hadopi igår.. och i ett inlägg på "cybernormer", projekt som drivs på lunds universitet som syftar till att kolla in unga nätkulturer mm så säger en av professorerna i projeket idag följande:"

"Upphovsrättsfrågan har kommit att bli större än frågan om fildelandets vara eller icke vara. Inte heller är det i första hand en fråga om kreatörers rätt till inkomst. Den avgörande frågan handlar om huruvida internationella storföretags ekonomiska intressen skall prioriteras framför enskilda individers rätt att kommunicera fritt med varandra."

Mer om vårat tokiga land...

Uppsala universitet fick förra året in 3700 klagomål i ärenden som gäller upphovsrätt. Dessa påstötningar med misstankar om illegal fildelning kommer från amerikanska bolag. Omkring hundra studenter har delvis och tillfälligt stängts av på Uppsala universitet.

wtf... ett inlägg mer på det spåret... öppenkällkod, linux, openoffice mm.. diskuterades tydligen utav upphovsrättsmännen häromdagen och man kom framtill följande:"fri programvara skulle förstöra marknaden och en av de mer nomineta herrarna sade: -Mer konkurrens ger sämre verk"

japp.. så är det säkert..

källorna är http://cybernormer.se>, ,www.svd.se

och sist men inte minst http://www.idg.se/2.1085/1.71621

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar