Min blogg

torsdag 14 maj 2009

det är synd om fransmännen..

citat från dn.se:"Som väntat godkände även den franska senaten ”Hadopi” på onsdagen. Utan några tilläggsförslag röstade en klar majoritet för lagen som gör det möjligt att stänga ute människor från internet utan rättslig prövning.

Nu återstår bara författningsdomstolen för den så prestigefyllda lagen. Och naturligtvis EU. Om president Nicolas Sarkozy och kulturminister Christine Albanel med vänner inom och utom politiken inte lyckas övertyga såväl ministerrådet som det nya EU-parlamentet om Hadopis förträfflighet kan EU tvinga Frankrike att avveckla Hadopi-planerna."

men det sjukaste med hadopi är dock att företag, universitet osv kan bli ansvariga för vad folk gör på deras nät... tänk er den lagen här i sverige då hade ni inte kunnat surfa på högskolansdatorer, eller era egna via wlanet på högskolan.. för risken att få betala är nog för stor..

och för er som undrar röstades den inte ned i april.. jo, men i frankrike ger man sig inte förens man får igenom sina saker, så man röstar och röstar och röstar till zarkosky får som han vill.. demokrati kallas det..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar