Min blogg

söndag 10 maj 2009

tankar om rosengård..

Rosengård är ju ett ställe där det gått väldigt mycket utför, och tyvärr finns ju de tendenserna även i vissa områden i göteborg, stockholm mm (Rinkeby mfl).

Frågan är ju vad man skall göra åt det? skulle inte ett sätt vara att se till att de nya invandrarna som kommer inte får placera sig i dessa områdena? utan att de får vara i andra städer/kommuner?

jag har absolut ingen lösning på problemet, men det som politikerna pratar om, utegångsförbud för ungdomarna i rosengård eller stora polisinsatser i dessa områdena kommer vara system som inte går...

Utegångsförbud, vem kollar det? och inskränker man inte på människors frihet om de blir utegångsförbud? de brukar väll vara ovanligt i demokratier? och den där vi mot de känslan som en del av dom känner måste bli ännu större om man inför detta..

Nåväl, vidare med förslag nummer 2 då, vad kommer det inte kosta att hålla alla dessa poliserna? Vad han inte tycks förstå är ju att visst tennis matchen var engång. 1gång de behövdes mobilisera många poliser, men det kommer inte räcka med engång. Dessutom är det ju som att om vi skickar 100tals poliser till rosengård (och liknande områden) så kommer det bli ett ännu mera vi mot dom samhälle än vad det redan är. De uttryckte ju faktiskt det i en bok som jag läst, där det stod något i stil med om det är bråk här skickar polisen en buss. Om det varit inne i göteborg hade 1-2poliser kommit.

Jag tror att lösningen måste bli att de integreras mer i samhället. De blir ingen integration alls om de får bosätta sig i ett område där de redan bor 500 andra irakier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar