Min blogg

torsdag 19 augusti 2010

Guide till Bundesliga säsong 2010/2011

Imorgon drar Tyska Bundesliga igång igen den kanske mest intressanta ligan av alla därför att vi har så många lag som kan vinna den.

Om ni tänker på Serie A är det två klubbar Inter och Roma som kan vinna (juventus har handlat ordentligt jag vet det men får dem ihop det är frågan).

La liga handlar enbart om 2 lag Real madrid och Barcelona och där hela ligan avgörs på 2 matcher de matcherna när lagen möts.

I bundesliga har vi många lag som kan utmana regerande mästaren Bayern München och det känns ganska öppet även om väl bayern har visst favoritskap.

Bundesliga har många lag som skulle kunna gå hela vägen här kommer hur jag tippar att det går men märkväl att alla dessa 8 lagen som jag tippar lika gärna kan vinna ligan man skulle inte bli speciellt förvånad.

1. Bayern München vann ligan förra året och var i CL final man vann även precis tyska supercupen och man har även bredden och vanan att spela i Champions League

2. Wolfsburg Vilken lag uppställning man har förra året var försvaret dåligt det har man åtgärdat ordentligt genom att värva Arne Friedrich och Simon Kjaer två försvarare av yppersta klass och fler spelare ryktas vara påväg vi får väl se. Dessutom har man en meriterad tränare i Steve Mcclaren men jag tror inte att man vinner första året.

3. Schalke04 blev tvåa förra året enligt mig har man dock tappat framförallt har man sålt westermann och bordon och det kan bli tufft i år.Något jag hävdar att vi såg mot Bayern i supercupen det försvarsspelet räcker inte alls till. Men magath brukar få lag att prestera över sin förmåga och det kan han göra igen därför tror jag att schalke klarar av att bli trea.

4. Stuttgart har ett riktigt intressant ungt och spännande lag med några av de mest intressantaste unga spelarna i ligan som Träsch och Cacuo och var på vårkanten riktigt jäkla bra men det började dåligt i höstas det bör gå bättre från start i år.

5. Werder Bremen har ett ungt och spännande lag som mycket väl kan utmana om liga titeln man saknar dock Özil som man nyligen har sålt men Ben arfa är påväg in och det gör att tappandet av özil inte kommer märkas så mycket..
Här finns även 19åriga jättetalangen Felix Kroos som alla inbitna FM anhängare nog vet blir ganska duktig på det spelet nu är det ett spel och inte verklighet men FM har haft rätt förr.

6. Dortmund förra säsongens stora överraskning enligt mig var Dortmund då var det mycket tackvare Lucas Barrios hur han kommer vara i år är ju den stora frågan men är han lika bra som förra året då kommer Dortmund att få en trevlig säsong. Har för övrigt varit bra i de träningsmatcher samt EL kval matcher som spelats hittills

7. Bayer Leverkusen har tappat Toni Kroos men Michael Ballack har kommit till laget istället det gör att tappet av toni kroos antagligen inte kommer märkas alls. Gjorde en bra säsong förra året men tappade på vår kanten håller man hela säsongen i år är frågan. Har för övrigt varit bra i de träningsmatcher samt EL kval matcher som spelats hittills

8. HSV Hamburgs stolthet och det lag som vi har närmast att åka och titta på om vi vill se Bundesliga fotboll är också ett lag som är intressant. Stora spelare finns det som de flesta av er nog känner igen är ju Ruud van nistelrooy och Heiko Westermann dock finns frågetecken för den nya tränaren som är Armin Veh hur ska han klara av uppdraget att leda Hamburg han kommer från ett misslyckande i Wolfsburg dock har hamburg en fördel man slipper europaspel och kommer kunna satsa på enbart ligan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar