Min blogg

fredag 19 mars 2010

upprättelse för datorspelare :)

Nästan alla killar spelar datorspel något deras föräldrar förfasas över men nu ser i nya undersökningar att det ger positivt resultat killarna i åk9 har sprungit om tjejerna i Engelska...

Den ända förklaringen man har till varför det har skett heter datorspel och att dom dessutom spelar CS och WOW spel som kräver att man kan både prata och skriva på engelska att det dessutom gör det i en trygg miljö gynnar dom..

I den nya avhandlingen som Pia sundqvist kommit med har hon också undersökt om föräldrarnas utbildningsbakgrund, något som brukar hänga starkt samman med barnets prestationer i skolan.

"– Men fritidsengelskan har ingen koppling till det. Det verkar alltså som att man kan bli bättre oavsett socioekonomisk bakgrund, säger Pia Sundqvist"

Jag personligen har lärt mig mycket engelska genom datorspel jag spelat genom åren och kan bara instämma i detta det är bra att det här uppmärksammas då det framförallt utav äldre personer ses som väldigt dåligt att någon sitter och spelar datorspel, men man lär sig mycket engelska i datorspel framförallt i dom där man pratar med folk och måste deltaga aktivt något man inte gör om man ser på tv..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar