Min blogg

söndag 14 mars 2010

har ju varit en bra vecka

det har varit en mycket bra detta för tyskfotboll ute i Europa men också för Schalke04 som vann i fredags..

Som ni vet så vann ju bayern den där viktiga matchen i Tisdags oerhört viktigt, sen på onsdagen gjorde manchster united det vi förväntat oss, dom mosade milan ganska klart 4-0 blev det och det var bud på 5-0 den kjlubben kommer behöva fler spelare än Dzeko för att bli en världsklubb igen den saken är klar utspelade i bägge matcherna mot United.

Sen då under Torsdagen när det var Europa League så var det väl egentligen ingen som trodde att någn mer än HSV skulle gå vidare visst det är inte klart ännu men efter första matchen är alla tyskalagen i förarsättet och har saken i egna händer så att säga

Wolfsburg bör nästan klara av det nu, det blev 1-1 i 9 minusgrader på en ryskåker som kallades fotbollsplan och det ger dem ett ordentligt övertag för det är så svårt att vinna i Ryssland ryskalagen i Ryssland och när dom inte är där är en enorm skillnad, men det är klart dåliga planer, minus 9 grader och dessutom sade dom att det hade rest över 3.000km det är ju en bit, samt att det är 2 timmars tidsdifferens till rysslnad allt det där påverkar och är säkerligen en del i varför ryska lagen är såbra i ryssland.. inte ens Barcelona lyckas med att vinna emot ryska lag i ryssland..

Men Wolfsburg har en halvseger eftersom man gjorde mål dessutom och 1mål på bortaplan väger som 2, det innebär att ryssarna måste göra mål. Bremen är i exakt samma situation och möter Valencia det blir nog dock svårare för även om man är i förarsättet är inte Valencia som ryskalagen som inte kan spela utanför ryssland..

HSV vann planenligt på hemmaplan dock enbart med 3-1 men det bör gå vägen för dom..
Vi kan alltså få alla 3 lagen vidare i Europa League riktigt kul om det blir så

i Fredags så spelade då Schalke04 den mycket svåra liga matchen mot Stuttgart som har gjort det såbra och man lyckades vinna med 2-1 Edu som precis kommit in gjorde 1-0 första gången han rörde bollen och sedan gjorde Kuranyi som verkligen är igång nu seger målet, dock bör det nämnas att hans 2-1 mål var nog ett av det enklare i karriären. Synd för Schalke att han försvinner men å andra sidan han är 29år eller skall bli och sitter med alldeles för hög lön..

Nåväl från Lördagen kan vi berätta att Bayern vann men det var med precis.. Samt att berlin förlorade igen med 2-1 och då tog berlinarna saken i egna händer och stormade planen efteråt givetvis tråkigt och något som inte får ske men som sker vi ser det regelbundet här i Allsvenskan, dock så fick polisen snabbt ordning på det så inget allvarligare inträffade..

Imorgon ser vi fram emot framförallt tungvikts mötet Leverkusen HSV skall leverkusen kunna hänga med i toppen eller kommer HSV att gå med, spännande blir det, det som talar för leverkusen är att dom inte spelat i veckan, dock verkar deras form vara lite dålig.. Det som talar för HSV är att man är i form och det som talar mot är givetvis då att man spelade i Torsdags men det bör inte påverka så mycket på söndagen, dock har HSV en ganska liten trupp med disponibla spelare, men det börjar dock bli fler och fler kan jag tala om allt fler som kommer tillbaks från skadorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar